کشت ترکیبی حبوبات و غلات در کنار هم باعث بهبود عملکرد و پایداری بهتر محصول می شود
بر اساس مطالعه جدید دانشگاه آلبرتا که در مجله علوم دامی منتشر شده، یک آزمایش نوآورانه برای رشد غلات و حبوبات چند ساله نشان می دهد، کشت ترکیبی و چندساله محصول در یک مزرعه فوایدی برای عملکرد و پایداری محصول دارد.
در این پژوهش محققان توانستند در کناز افزایش بهره وری و کیفیت قابل توجه به علوفه مناسبی برای نشخوار کنندگان نیز دست یابند. در این تحقیق دو نوع دانه غلات و سه نوع حبوبات در کنار هم کشت شده اند. علوفه - ساقه ها و برگ های سبز رنگ که پس از برداشت غلات در مزارع باقی می مانند - منبع فیبر لازم برای نشخوارکنندگان مانند گاو و گوسفند است.
دکتر کاس مس اوگوا، میگوید: یافتههای سال اول پروژه تحقیقاتی نشاندهنده "گامی مثبت برای تولید پایدار علوفه" است. این نتایج همچنین مزایا و چالشهای کشت مخلوط - کاشت بیش از یک محصول با هم - را برای ما روشن ساخته است. دکتر اوگوا رویکرد در حال ظهور کشت مخلوط را برای هر دو نوع گیاه - حبوبات و غلات- بسیار مفید می داند.
حبوبات به طور طبیعی نیتروژن را به خاک میرسانند، مواد آلی را بهبود میبخشند و کیفیت علوفه را برای دام بهبود میبخشند. در عین حال، گیاهان غلات چند ساله دارای سیستم ریشه عمیق هستند که به جذب کربن بیشتر کمک میکند و آنها را نسبت به محصولات یکساله نسبت به خشکی مقاوم تر میکند. این موضوع به خصوص برای مناطقی که با چالش خشکسالی و کم آبی روبرو هستند بسیار مهم است.
این ترکیب نتایج امیدوارکنندهای در پی داشته که به طور بالقوه میتواند به عملکرد محصول، کاهش وابستگی به کودهای مصنوعی، کاهش هزینهها برای کشاورزان و ارتقای پایداری محیط زیست کمک کند.
در این تحقیقات دو دانه غلات چند ساله، چاودار و گندم، و سه نوع حبوبات، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و گونهای به نام اسپرس در پنج سایت کاشته شدند. سپس محصولات حاصل از نظر عملکرد علوفه و ارزش غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. این آزمایش نشان داد که تولید علوفه در مناطق مختلف از شمال تا جنوب آلبرتا مطلوب بودند.
اوگوا خاطرنشان می کند: "به طور کلی، این آزمایش سازگاری با شرایط مختلف را نشان می دهد در حالی که علوفه قابل توجهی نیز تولید می کند."
محققان همچنین دریافتند که محصولات ترکیبی، تأثیر قابل توجهی بر جنبههای تغذیهای علوفه داشتند که منجر به افزایش غلظت عناصر کلیدی مانند پروتئین خام و مواد مغذی شده است.
دکتر اوگوا میگوید: «حبوبات معمولاً حاوی پروتئین بیشتری نسبت به علفها هستند، که محتوای پروتئین کلی ترکیب علوفه را افزایش میدهد و آن را برای دامها مغذیتر میکند». او اضافه میکند که علوفههایی که شامل حبوبات میشوند نیز خوشمزهتر بوده و اغلب هضم را برای حیوانات آسانتر می کند.
این ترکیب به این معنی است که کشاورزان میتوانند علوفهای تولید کنند که برای نیازهای غذایی گاو و گاوهای شیری در مراحل مختلف زندگی مناسب باشد.»
گیلرمو هرناندز رامیرز، یکی از نویسندگان، که رهبری گروه تحقیقاتی اکوسیستمهای زمین پایدار U of A را بر عهده دارد، خاطر نشان کرد در کوتاهمدت، نتایج مطالعه میتواند به کشاورزان کمک کند تا در مورد روشهای کاشت مؤثر برای رشد محصولات مخلوط غلات و حبوبات چند ساله تصمیم بگیرند.
او میافزاید: در طی چندین فصل کشت، تیم پروژه همچنین در حال بررسی اثرات کشت مخلوط بر کیفیت علوفه، سلامت خاک و ترکیب کربن ، همراه با تثبیت نیتروژن، است علاوه بر این تاثیراتی که توسط حبوبات ایجاد میشود، ممکن است نیاز به کود را کاهش دهد.
او خاطرنشان میکند که کشت مخلوط علاوه بر ارائه مزایای اقتصادی بالقوه ناشی از هزینههای تولید پایینتر و بازده محصول بالاتر، میتواند به کشاورزان در اتخاذ شیوههای پایدارتر کمک کند.
این کار به ایجاد کشاورزی احیاکننده و هوشمند برای آب و هوا کمک خواهد کرد.
اطلاعات بیشتر و مطالعه مقاله: Cosmas Ugwu و همکاران، PSXII-4 کشت مخلوط محصولات غلات چند ساله به روش کاشت متناوب یا ردیفی برای بهبود عملکرد و کیفیت علوفه، مجله علوم دامی (2024).
DOI: 10.1093/jas/skae234.683
مهندس هاشمی
1403/09/21 11:01:24مقاله جالبی بود. ممنون از نویسنده. کم کم ایران هم باید به سمت کشت ترکیبی بره.
زی زی
1403/09/25 16:29:57ایشالا این کشت ترکیبی تو کشور خودمون رونق پیدا کنه
زهرا
1403/09/25 16:32:09هعییییی اول باید کشور های دیگه این جور کشت هارو رونق بده بعد کشور ما چی میشد این جور کشت ها اول تو کشور خودمون رونق پیدا کنه
Nazi
1403/09/25 16:34:36مطالب کاملا عالی ممنون از مهندس خماریان
خدا
1403/09/25 16:35:08ممنون از مهندس خماریان
به تو چ
1403/09/25 16:36:50همیشه کشور ما از همه عقب تره
Sotode
1403/09/27 16:58:48آره که کم کم باید ایران به سمت کشت ترکیبی بره به شرطی که بره ولی متاسفانه .........
محمد
1403/09/27 17:00:20کشت ترکیبیه کمکی به تولید کشت میکنه.؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Amir
1403/09/27 17:02:42پشمام چه جالب که حبوبات به خاک نیتروژن میرسونه
Mahbi
1403/09/27 17:04:21کشت ترکیبی حبوبات و غلات در کنار هم باعث بهبود عملکرد و پایداری بهتر محصول می شود واقعا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عاطفه
1403/09/27 17:05:21مطالب زیاد مالی نیست من چیزی نفهمیدم
سید حسن دلگشایان
1403/10/05 17:31:28عالی بود واقعا
زهرا
1403/10/05 17:32:26دسخش آقای خماریان
ممد
1403/10/05 17:33:48کشاورزی بسیار سخت است
یگانه
1403/10/05 17:34:53من کشاورزی را دوست دارم
زهرا
1403/10/05 17:36:29مقاله جالبی بود. ممنون از نویسنده. کم کم ایران هم بایدبه سمت کشت ترکیبی بره
سید حسن دلگشایان
1403/10/05 17:37:44خیلی ممنون از متن های مفیدتان
مهندس احمدی
1403/10/08 07:32:33یکی از خوبان مهندس خماریان
علی
1403/10/08 07:33:03این کار به ایجاد کشاورزی احیاکننده و هوشمند برای آب و هوا کمک خواهد کرد.
محمد
1403/10/08 07:35:43این ترکیب به این معنی است که کشاورزان میتوانند علوفهای تولید کنند
امیر
1403/10/08 07:36:39محققان همچنین دریافتند که محصولات ترکیبی، تأثیر قابل توجهی بر جنبههای تغذیهای علوفه داشتند که منجر به افزایش غلظت عناصر کلیدی مانند پروتئین خام و مواد مغذی شده است.
Ashley
1403/10/08 07:37:39در این تحقیقات دو دانه غلات چند ساله، چاودار و گندم، و سه نوع حبوبات، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و گونهای به نام اسپرس در پنج سایت کاشته شدند
Ehsan
1403/10/08 07:38:34در این پژوهش محققان توانستند در کناز افزایش بهره وری و کیفیت قابل توجه به علوفه مناسبی برای نشخوار کنندگان نیز دست یابند
Hosein
1403/10/08 07:40:01این مطلب واقعا مفید بود.
علی اصغر
1403/10/08 07:41:34مطلب باحالی بود.